Büyük çelik dökümlerin kalitesi nasıl artırılır

Büyük çelik dökümlerin kalitesi nasıl artırılır

Ürünler için nispeten yüksek kalite gereksinimleri olan otomobillerdeki mekanik ekipman parçaları ve hassas çelik dökümler gibi büyük çelik dökümlerin kullanımı nispeten yaygındır. Bu ürünlerin kalitesini sağlamak için, büyük çelik döküm üreticileri, nispeten basit bir süreçten kontrol etmelidir:

1. Sağlanan çizimlere göre uygun döküm ekipmanını seçmeliyiz. Bu, temel olarak çelik dökümlerin ürün kalitesini garanti eder. Üretim sürecinde, daha büyük kayıplara neden olmamak için sorunları etkili bir şekilde çözün.

2. Ürün, süreçte kusurluysa, ilk etapta yüzeyi onarmalıyız.

Peki büyük çelik dökümlerin üretilmesi sürecinde alınması gereken önlemler nelerdir?

1. Büyük çelik dökümlerin ısıl işlemi için önlemler

Büyük çelik dökümlerin mukavemet seviyesi, zayıf plastisite ve direnç, düzensiz ve yoğun olmayan iç kısım, büyük iç kimyasal bileşim hatası, zayıf termal iletkenlik ve dağınık yapı ile dövme çeliğe yakındır. Bu nedenle ısıl işlem sırasında iç gerilmeleri ortadan kaldırmak ve çatlamayı önlemek için özel dikkat göstermek gerekir, ancak hidrojenin zararını hesaba katmak gerekli değildir. Isıl işlem sürecini formüle ederken aynı çelik kalitesine ait TTT eğrisi, CCT eğrisi ve sertleşebilirlik eğrisine başvurabilirsiniz. Bu arada, düzensiz kimyasal bileşimin, kaba tanelerin ve diğer döküm kusurlarının etkisine dikkat etmek gerekir.

2. Büyük çelik dökümlerin kısmi ısınması

Büyük çelik dökümlerin kısmi ısınma fenomeni için başlıca üç tip olmak üzere birçok faktör vardır: 1) Esas olarak aşırı basınç veya hızda kendini gösteren sistem aşırı yükü. 2) Yağ çıkış borusu çok incedir, bu da yüksek yağ akış hızına yol açar ve çok fazla ısı üretir. 3) Yağın kötü temizliği, iç aşınmanın artmasına, hacimsel verimin azalmasına ve ısı üretmek için iç boşluktan yağ sızıntısına ve kısmaya yol açar.

3. Büyük çelik dökümlerin işlenmesi sırasında sızma nedeni

Sızma aslında bir porozite tedavisi yöntemidir, özellikle çıplak gözle görülemeyen mikro gözenekler. Mikro gözeneklerin görünümü, sızdırmazlık ortamının sızmasına neden olacak ve işleme takımının aşınmasını artıracaktır. Ayrıca mikro gözenekler de maliyeti artıracağından ürünün kalitesi garanti edilemez. Ürünün uygulama sürecinde işlevini yitirecektir.

4. Büyük çelik dökümlerde deri altı gözeneklerin nedenleri

Deri altı gözeneklerin oluşumu, döküm işleminde çeşitli bağlantıların ve prosedürlerin yanlış çalışmasının kapsamlı bir reaksiyonudur. Oluşum nedenleri karmaşıktır ve etkileyen birçok faktör vardır. İlgili her operatöre ve sürece dikkat etmeliyiz.

 

Döküm işleminde, büyük çelik dökümlerin yapısının, kalıplama sonrası parçalar için onarılması gerekir. Kalıbı tamir etmenin birçok yolu vardır.

Parçalar kalıplandıktan sonra yumuşak ve sıkı olmayan bazı yerler olacaktır. Gevşetmek için bir bıçak kullanın ve sıkıştırmak için bir alet kullanın.
İki duvarın kesiştiği yerin hasarlı kısmı bir bıçakla kumla yapıştırılabilir, boşluğa silinebilir ve daha sonra düzeltilebilir.
Büyük kum parçaları, yeniden yama yapmak için çamurlu suyla yeniden boyanabilir.
Geniş bir alanda bir oluk varsa, önce parçayı kazabilir ve ardından tamir edebilirsiniz.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *