Dökme demir ürünler için, alıcılar genellikle tedarikçinin fiyat seviyesini dökme demirin pound başına fiyatına göre değerlendirir.

Pound başına fiyat, demir malzeme, döküm birim ağırlığı ve boyutu, tasarım karmaşıklığı, döküm üretim süreci, boyama gereksinimleri, işleme iş yükü ve yıllık talep gibi birçok faktörle ilgilidir.Bugün size etkileyen bu faktörlerin ayrıntılı bir açıklamasını vereceğiz. Fiyatlar USD/lb cinsinden aşağıdaki fiyatların sadece EXW olduğunu ve kaplama, paketleme ve iç nakliye masraflarını içermediğini lütfen unutmayın.Güncel dökme demir fiyatı için lütfen web sitemizi kontrol edin.

Bir kilogram veya ton kaba dökme demir fiyatını öğrenmek istiyorsanız, lütfen “BASİT DÖKÜM FİYATIMIZ” bölümüne bakınız.

Aşağıdaki fiyat listesi, dökme demirin maliyetinin yalnızca kaba bir tahminidir.

Iron Materials Casting process Cast iron cost (USD/lb) without machining Machining cost (USD/lb) if necessary
Gray iron Green sand 0.58 to 0.61 0.07 to 0.14
Resin sand 0.65 to 0.69 0.07 to 0.14
Shell molding 0.72 to 0.76 0.07 to 0.14
Ductile iron Green sand 0.64 to 0.67 0.07 to 0.14
Resin sand 0.71 to 0.74 0.07 to 0.14
Shell molding 0.75 to 0.79 0.07 to 0.14

Yeşil kum kalıplama

Bu tür bir üretim süreci çok yaygındır.Birim ağırlığı 1-700 pound olan demir dökümlerin üretimi için uygundur.Yapı nispeten basittir ve yüzey kalitesi ve döküm kusurları için gereksinimler yüksek değildir.

reçine kum kalıplama

Furan reçine malzemesinin kullanılması nedeniyle bu döküm işlemi daha pahalıdır.Birim ağırlığı 200-5000 pound olan demir dökümlerin üretimi için uygundur.Yapı daha karmaşıktır, yüzey kalitesi iyidir ve döküm kusurlar daha azdır.

Kabuk kumu kalıplama

Bu döküm işlemi daha da pahalıdır.1-100 lbs ağırlığındaki demir dökümlerin üretimi için uygundur.Çok karmaşık yapılara, boyutsal toleranslara ve yüksek yüzey kalitesine sahip dökümler üretebilir.

Ek olarak, aşağıdaki faktörler de bir pound dökme demirin fiyatını etkileyecektir:
1. Birim ağırlık

Her parçanın ağırlığı çok küçük (1 pounddan az) ise pound fiyatı çok yüksek olacaktır çünkü daha fazla ek malzeme ve temizlik işine neden olacaktır.

2. Dökümlerin karmaşıklığı

Dış yapının iç yapısı çok karmaşıksa, bu daha fazla kum kutusu ve kum maça olduğu anlamına gelir, bu da daha yüksek bir fiyata yol açacaktır.

3. Malzeme sınıfı

GG15, GG20, GG25, GGG40, GGG50 gibi düşük ve orta dereceli dökme demirler için döküm fiyatları çok yakın olacaktır.Bu arada, GG30, GG35, GGG60, GGG70, GGG80 gibi yüksek kaliteler için fiyat çok yakın olacaktır. daha yüksek olacaktır, çünkü ısıl işlem ve daha yüksek teknik gereksinimler gerektirirler.

4. İşleme maliyeti

İşleme gereksinimleri veya iş yükü yüksekse, işlem maliyeti yukarıdaki tabloda listelenenden daha yüksek olacaktır.Tabii işleme hacmi küçükse, işleme fiyatı nispeten düşük olacaktır.

5. Boyama gereksinimleri

Sıradan düz astar en ucuzudur.Bu arada düz astar ve düz sonkat pahalıdır.Elbette galvaniz, elektroforetik boya veya diğer yüzey kaplamalarına ihtiyacınız varsa fiyat normalden çok daha yüksek olacaktır.

6. Yıllık talep

Bu da fiyatları etkileyen önemli bir faktördür.Yıllık talep fazla olursa örneğin 100 tondan fazla olursa fiyat daha iyi olacaktır.Fakat yıllık talep az ise fiyat normal seviyeden nispeten daha yüksek olacaktır.

Aşağıdaki dökümler Çin’deki YIDE Foundry tarafından üretilmektedir ve fiyat USD/lb olarak belirlenmiştir.

cast iron car part cast counterweight iron from Yide Castingiron casting product cast counterweight iron in China