Dökme demirin sınıflandırılması
Gri Dökme Demir, Beyaz Dökme Demir, Benekli Dökme Demir ve Sfero Döküm Arasındaki Farklar
Dökme demirin sınıflandırılması
Karbon formuna göre, dökme demir üç kategoriyi kapsar: gri dökme demir, beyaz dökme demir ve alacalı dökme demir.
Gri Dökme Demir
Gri dökme demirdeki karbonun çoğu grafit formundadır. Kırığı gri olduğu için gri dökme demir denir. Gri dökme demir en yaygın tiptir ve birçok küçük kırıktan oluşan bir grafit mikro yapıya sahiptir.
Beyaz Dökme Demir
Gri dökme demir kadar yaygın olmasa da, beyaz dökme demir, bahsetmeye değer başka bir türdür. Beyaz dökme demirdeki karbon tamamen sementit formundadır ve kırılma parlak beyazdır. Beyaz dökme demirin işlenmesi zordur, bu nedenle esas olarak çelik yapımında hammadde olarak kullanılır.
Benekli Dökme Demir
Benekli dökme demirdeki karbon, grafit ve sementit karışımı şeklinde bulunur ve kırılma grimsi beyazdır. Bu dökme demir daha fazla kırılganlığa sahiptir, bu nedenle endüstride nadiren kullanılır.
Dökme demirin grafit formuna göre, gri dökme demir, sıradan gri dökme demir, vermiküler dökme demir, dövülebilir dökme demir ve sfero dökme demir içerir.
Dökme demirin özellikleri
Gri dökme demir
Gri dökme demirin yapısı grafit ve matristen oluşur. Ayrıca gri dökme demirin yapısını ve performansını etkileyen ana faktörler kimyasal bileşim ve soğuma hızıdır.
Sünek dökme demir
Gerçek mühendislikte, iyi döküm performansı, yüksek çekme mukavemeti ve yüksek yorulma mukavemeti ile sünek dökme demir, krank milleri, bağlantı çubukları ve eksantrik milleri gibi bazı önemli parçaları imal etmek için çeliğin yerini alabilir.
Yide döküm, Çin’de 2 döküm otomatik döküm üretim hattı ve manuel kumdan kale çalışması ile profesyonel bir demir dökümhanesidir, ayrıca iyi döküm dökümhanesi arıyorsanız, işleme atölyemizde kedi demir işleme ekipmanını da donatıyoruz, YIDE Döküm iyi bir seçim, daha fazla bilgi için lütfen bizimle iletişime geçmekten çekinmeyin.
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!