Демир докюм, сферо докюм, пиринч/бронз докюм ве Челик докюм или илгили макалелер бурада.

Yide döküm, dökümhane hakkında biraz bilgi gösterecek, umarım döküm endüstrisi hakkinda daha fazla bilgi sahibi olmanıza yardımcı olabiliriz.

Bakır alaşımı eritme işleminin prensipleri

Пасланмаз Челик Докюм Ишлеминин Авантаджлари ве Дезавантайлары

Пасланмаз Челик Докюм Ишлеминин Авантаджлари ве Дезавантайлары

Döküm endüstrisindeki herkes bir gerçeği biliyor. Yani paslanmaz çelik dökümün mekanik özellikleri dökme demirden daha yüksektir, ancak döküm Performansı dökme demirden daha kötüdür. Paslanmaz çelik döküm, nispeten yüksek erime noktasına sahip hassas döküm veya hassas döküme aittir. Erimiş çelik, zayif akışkanlık ve büyük büzülme oranı nedeniyle kolayca oksitlenir. Pratik açıdan paslanmaz çelik döküm, çeşitli tip ve alaşımların dökümü için uygundur.

Paslanmaz çelik döküm isleminin avantajları ve dezavantajları aşağıdaki gibidir:

İlk olarak, erimiş çeliğin zayif likiditesi nedeniyle, soğuk kapatmayı ve yanlış çalışmayı onlemek için çelik dökümlerin et kalınlığı 8 mm'den az olmamalıdır. Dökme sisteminin yapısı basit olmaya çalışır ve kesit boyutu dökme demirden daha büyüktür. Куру докюм вейа сыджак докюм бенимсейин ве докюм сыджаклыгы уйгун шекилде 1520:1600-XNUMX:XNUMX ℃'ye yükseltilmelidir. Akışkanlık, büyük kızgınlık ile döküm sıcaklığı yüksek olduğundan iyileştirilebilir, bu nedenle sıvı uzun süre kalır.

Кроме того, это может привести к тому, что вы начнете гулять и танелеру, когда вы будете иметь дело с людьми, а также кум янмасы гиби кусурлара неден олур. Но в некоторых случаях, когда вы проживаете и получаете кармашки, вы можете получить +150 ℃ в ближайшее время; ве Буюк, Калын Дуварлы Докюм +100 ℃.

Paslanmaz çelik dökümlerde büzülme deliklerinin ve çatlakların oluşmasını onlemek için bu onlemleri almalıyız. 1. Et kalınlığını uniform hale getirmek ve keskin ve dik açılı yapılardan kaçınmak, 2. Kum kalıbına talaş ve kum çekirdeğine kok eklemek. 3. Kum kalıbının ve çekirdeğin deforme olabilirliğini ve geçirgenliğini değiştirmek için içi boş kum çekirdeği ve yağlı kum çekirdeği benimsemek.

Сферо Дёкюм Йогунлугу

Сферо Дёкюм Йогунлугу

Sfero dökme demirin yoğunluğu yaklaşık 7,3 г/см3 veya 7,3 кг/литр veya 119,6 г/см3'tür. Bununla birlikte, malzeme kalitesi ve büzülme seviyesi nedeniyle, yoğunluk belirli bir değişkenlik aralığına sahiptir.

Если вы хотите, чтобы это произошло, вы можете получить больше информации о том, что вам нужно, и получить больше информации о том, как это сделать, в какой сфере вы можете сделать это. Также, сфера действия может быть изменена. В противном случае, 7,1 или 7,3 г/см3 в среднем.

Демир dökümhaneleri genellikle sfero döküm hacmini hesaplayarak каба dökümlerin ağırlığını Tahmin Эдер, бу nedenle yoğunluk kullanılacaktır. Ancak, dökümlerin kalitesini yalnızca yoğunluğa göre yargılayamazsınız.

Küreselleşme hızı и soğuma hızı gibi onu etkileyecek daha fazla faktör vardır. В противном случае, вы можете сделать это.

Роквелл Сертлигинин (HRC, HRB) Бринелл Сертлигин (HB veya BHN) Dönüştürülmesi

Демир Дёкюм Недир?

Демир Дёкюм Недир?

Gri demir, en yaygın demir döküm türüdür. Özellikleri iyidir, bu da onu çok çeşitli uygulamalar için tercih edilen malzeme haline getirir. Özellikleri arasında yüksek sertlik, çekme mukavemeti, basınç mukavemeti, yorulma mukavemeti ve korozyona karşı direnç bulunur. Бу тип демир döküm oldukça çok yönlü olmakla birlikte, dezavantajları arasında düşük çekme mukavemeti ve düşük uzama sayılabilir. Yüksek çekme mukavemeti gerektiren uygulamalar için mükemmel bir seçimdir.

Yide Casting, kesit boyutları dört inç'e kadar olan orta ve ağır dökümler üretir. Тест çubuğu boyutlarının tamamını döken Tek Demir dökümhanesidir. Aşılanmış demirler, temel demir çubuklardan daha güçlüdür ve daha büyük bir gerilme mukavemeti degerleri dağılımına sahiptir. Bu dökümhanedeki altı inç çapındaki bir bölüm, SAE çizgisinin altındaki çekme mukavemeti degerlerini gösterir. Bu malzeme üzerindeki gerilme mukavemeti verileri, 6 inçlik pediatrik bölümlerin orta kısmına dayanmaktadır.

Gri Demir, çatlaklara karşı oldukça dayanıklıdır. Mekanik özellikleri, grafit yüzdesi ve karbon eşdeğeri değeri ile ilgilidir. Gri demirin çekme dayanımında soğuma hızı ve ötektik katılaşma aralığı önemli bir rol oynar. Kesit boyutu çekme mukavemetini etkiler. ASTM Spesifikasyonu A 48, тест çubuğunun seçimini gerektirir. Gri metalin uzama değeri 0,5'ten azsa, daha güçlü olacaktır. Arıza bölümü mümkün olduğunca büyük olmalıdır.

Что такое чугунное литье?

Если вы хотите, чтобы все было в порядке, сфера действия должна быть закрыта. Birincisi, sünek olandan daha dövülebilir ve dayanıklıdır. Если у вас есть какие-либо вопросы, базовые документы могут быть очень плохими, и сфера ваших услуг будет закрыта. Если вы хотите, чтобы это произошло, вы должны сделать это, чтобы получить больше удовольствия от работы, чтобы получить больше информации. В этом случае вы можете воспользоваться услугами CaO gibi bir indirgeyici ajan kullanmak olacaktır.

Grafit, demir dökümde kullanılan bir diğer elementtir. Gri rengi, hassas döküm olarak bilinen bir islemin sonucudur. Hassas döküm işlemi, ince duvarlı parçalar uretir ve genellikle sfero döküm için kullanılır. Santrifüj döküm ise bitmiş parçanın gözenekliliğini ve sağlamlığını azaltma avantajına sahiptir. Ayrıca malzemenin korozyona karşı daha dirençli olması yatırım sınıfı malzeme için olumlu bir özelliktir.

Ticari dökümlerde bulunan gri demir, iki tür demirden en uygun fiyatlı olanıdır. Bu Tip Demir, yüksek bir elastisite modülüne sahiptir ve sert olması gereken yapısal bileşenler için uygundur. Öte yandan, termal yorgunluğa eğilimlidir, bu nedenle gövde ve makine tabanları için önerilmez. Bu uygulamalar için en iyi seçim olmasını sağlamak için yüksek çekme mukavemeti ve esnekliği. Tasarruf etmek isteyenler için harika bir seçimdir.

Gri Dökümlerin Kum Yapışması Issueini Çözmenin Etkili Yolu

Gri Dökümlerin Kum Yapışması Issueini Çözmenin Etkili Yolu

Gri demir dökümlerde bazen dökümden sonra yerel kum yapışması görülür. Если вы хотите, чтобы это произошло, вы можете сделать это самостоятельно. Когда вы играете в металле, вы можете отказаться от использования своих музыкальных инструментов и получить желаемое качество.

Yapışkan kum kusurlarının başlıca nedenleri şunlardır:

2. Боя дюзгюн уйгуланмамыш.
3. Boya çok nefes alabilir.
4. Ерел куру кум сыкыштырмасы чок дюшук. Bu, modelleme sırasında kumun uygun yoğunluğa kadar doldurulmadığı anlamına gelir.
5. Yüksek sıcaklığa maruz kalan kısımdaki kaplama çok incedir.
6. Аширы негативный бассейн.
7. Нажмите кнопку ОКЮКСЕК и рефрактер каплама, чтобы получить желаемое.

Я хотел бы получить больше информации о том, как это сделать:

1. Каплама калынлыгины и рефрактерлиги арттырмак. Старые источники света могут быть повреждены в течение нескольких секунд.

2. Döküm sıcaklığını makul bir şekilde kontrol edin. Erimiş demirin sıcaklığının zamanında döküm sıcaklığına ulaşıp ulaşmadığını tespit etmek için sıcaklık algılama cubuğunu kullanın.

3. Вы можете сделать это, если хотите, чтобы это произошло, и вы должны сделать это, если вы хотите, чтобы это произошло.

4. Если вы хотите, чтобы это произошло, вы можете сделать это, используя демири кум танелеринин ичине ерлештирмек, инсе калыплама, когда вам будет предоставлена ​​возможность. В любом случае, необходимо получить арты, которые можно использовать, чтобы получить желаемое качество. Но сейчас, возможно, вам понадобится много времени, а также времяпрепровождение в другом месте.

Yide Casting, profesyonel bir metal döküm üreticisidir ve kaliteli gri demir döküm parçaları sağlar. Yide, her zaman tüm dünyada daha fazla müşteri için yüksek kaliteli ancak fabrika fiyatına özelleştirilmiş döküm hizmetleri sağlamayı taahhüt eder. Her döküm müşterisi, döküm fabrikamızı ziyaret edebilir ve gri döküm, sfero döküm, pirinç döküm ve çelik döküm uretim sürecimizi gerçekleştirebilir. Bize katılın, samimi ve güçlü bir demir döküm ortağı alacaksınız.

Бююк Дёкюмлерин Юретим Сюрекинде Сызма Неденлери

Бююк Дёкюмлерин Юретим Сюрекинде Сызма Неденлери

Sızma aslında gözenekleri, özellikle doğrudan çıplak gözle görülemeyen mikro gözenekleri tedavi etme yöntemidir. Döküm üzerindeki mikro gözeneklerin görünümü, sızdırmazlık maddesinin sızmasına neden olacak, işleme aletlerinin aşınmasını ve maliyeti artıracak ve bu da ürünün kalitesini garanti etmeyi imkanirecetıtsıt. Böylece büyük dökümlerin üretim sürecinde döküm dökümhaneleri sızma yöntemini benimseyecektir.

Vakum basıncı infiltrasyonu, mikro gözenekleri tedavi etmek için yararlı bir yöntemdir. Emprenyenin güvenilir sızdırmazlık özelliği, микро gözeneklerin neden olduğu sızıntı yapan dökümleri kaldırabilir. Bu yöntem yaygın olarak kullanılmaktadır. Vakum basıncı sızması, ısıya, yağa ve kimyasal erozyona direnebilir. Arıtma işlemi ветчина maddelere ве işlenmiş parçalara uygulanabilir. Aynı zamanda, bu yöntem dökümlerin boyutunu değiştirmeyebilir ve dökümleri de kirlenmemiş hale getirebilir.

Сизма пренсиби

Sızma, emprenye olarak da bilinir. Vakum basınçlı sızma ekipmani sayesinde, sizma tutkalı, sızdırmazlık ve sızıntı onarımı amacına ulaşmak için, dökümlerin mikro gözeneklerine tamamen entegre ediledurbolduzenek, mikro göldurboldurğilirek ökümlerin sızıntısını ve korozyonunu etkili bir şekilde önler.

AISI 1070 SAE UNS G10700 Карбон Челик Докюмханеси

AISI 1070 SAE UNS G10700 Карбон Челик Докюмханеси

Çin'in çelik dökümhanesi, AISI 1070 SAE UNS G10700 karbon çelik dökümleri uretiyor. Aşağıda, malzemenin kimyasal bileşimini, fiziksel ve mekanik özelliklerini ve eşdeğer malzeme derecesini size tanıtmak için çeşitli bölümlere ayrılacağız.

Химический состав

AISI 1070 углерод celeiğinin kimyasal bileşimi aşağıdaki tabloda özetlenmiştir.

Элеман Ичерик (%)
Железо, Fe ~ 98
Карбон, С 0.65 – 0.75
Марганец, Mn 0.60 – 0.90
Кюкурт, С 0.050 (макс.)
Фосфор, Р 0,04 (макс.)

 

Физические свойства

Углерод AISI 1070, чистый, физический, özellikleri aşağıda tablo halinde verilmiştir.

Özellikler Metrik импараторлук
интенсивность 7,7-8,03 г / см3 0,278–0,290 фунта/дюйм³

 

Механические свойства

Для этого используйте карбон AISI 1070, изготовленный из углеродного волокна.

Özellikler Metrik импараторлук
модуль упругости 190-210 ГПа 29700-30458 тысяч фунтов / кв. Дюйм
Пуассон орани 0.27-0.30 0.27-0.30

 

Термал Озелликлер

AISI 1070 углеродистый углерод celeliğinin termal özellikleri aşağıdaki tabloda verilmiştir.

Özellikler условия
Т (ºC) Методы
Термальный режим работы 11,8 х (10-6/°C) 0 – 100
       

 

Дигер Танимлар

AISI 1070 углеродистый углерод с добавлением танималалара серого цвета: AMS 5115, AMS 5115C, ASTM A29 (1070), ASTM A510 (1070), ASTM A576 (1070), ASTM A682 (1070), ASTM A713 (1070), ASTM A830 S-11713, MIL S-12504, SAE J1397 (1070), SAE J403 (1070), SAE J412 (1070), DIN 1.1231, нержавеющая сталь 1770, нержавеющая сталь 1778, AFNOR XC 68.

 

 

AISI 1045 SAE UNS G1045 Карбон

AISI 1045 SAE UNS G1045 Карбон

Yide Döküm artık AISI 1045 SAE UNS G10400 karbon çeliği üretme ve işleme hizmeti verebilmektedir. Bu malzeme ürünü hakkında herhangi bir fikriniz varsa, lütfen profesyonel hizmet için bizimle iletişime geçmekten çekinmeyin.

Bugün AISI 1045 углерод celğinin kimyasal bileşimini, fiziksel ve mekanik özelliklerini ve eşdeğer malzeme kalitelerini tanıtacağız.

Химический состав

AISI 1045 углерод celeiğinin kimyasal bileşimi aşağıdaki tabloda özetlenmiştir.

Элеман Ичерик (%)
Карбон, С 0.43-0.50
Марганец, Mn 0.60-0.90
Кюкурт, С 0,05 (макс.)
Фосфор, Р 0,04 (макс.)
Железо, Fe баланс

 

Физические свойства

Углерод AISI 1045, чистый, физический, özellikleri aşağıda tablo halinde verilmiştir.

Özellikler Metrik импараторлук
интенсивность 7,87 г / cm3 0,284 фунта / дюйм3

 

Механические свойства

В таблице ниже указано, что карбон AISI 1045 должен быть изготовлен из углеродного волокна.

Özellikler Metrik импараторлук
Прочность на растяжение 585 МПа 84800 PSI
Предел текучести 450 МПа 65300 PSI
эластичный модуль 200 ГПа 29000 KSI
Кесме модуль (çelik için typik) 80 ГПа 11600 KSI
Пуассон орани 0.29 0.29
Копма узамасы (50 мм'де) % 12 % 12
Сертлик, Бринелл 163 163
Сертлик, Кнуп (Brinell sertliğinden dönüştürülmüş) 184 184
Сертлик, Роквелл Б. (Brinell sertliğinden dönüştürülmüş) 84 84
Сертлик, Викерс (Brinell sertliğinden dönüştürülmüş) 170 170

 

Термал Озелликлер

Используйте карбон AISI 1045 для термоотверждения, а также для таблетированной проверки.

Özellikler Metrik импараторлук
Теплопроводность 51,9 Вт / мК 360 BTU дюйм/с.кв.фут2.°F
Термальный комплекс katsayısı (@0.000-100°C/32-212°F) 11,2 мкм/м°С 6.22 мкм/м°С

 

Дигер Танимлар

AISI 1045 углеродистый углерод, окрашенный в черный цвет, имеет следующие характеристики: AFNOR XC 42 TS, AFNOR XC 45, AFNOR XC 48, AFNOR XC42, DIN 1.1191, JIS S 45C, JIS S 48 C, SS 1672, ASTM A29, ASTM A510, ASTM A519, ASTM A576, ASTM A635, ASTM A1045, ASTM A700, ASTM A1045 ASTM A403, FED QQ-S-682 (C414), FED QQ-S-183 (2), SAE J236, ASTM A1045, SAE J412, ASTM A266 (1045-Kuruyemiş), ASTM A827 (830), SAE J700, ASTM A1045 (1397), ASTM A1045, ASTM AXNUMX, QQ SXNUMX (CXNUMX), SAE JXNUMX (XNUMX).

Ималат ве Исил Ишлем

           Тепловая терапия

AISI 1045 углерод celği, alev ve indüksiyonla sertleştirme kullanılarak ısıl işlem görebilir.

           тату

AISI 1045 углерод çeliği çekiçle dövülebilir.

           Uygulamalar

Углерод AISI 1045 Чиваталар, Сапламалар, Дишлилер, Акслар, Шафтлар, Макине парсалари.