Bugün sizlere yide dökümün imalat sürecinde bulunan çeşitli metal doküm hatalarını ve resimlerini tanitacağım. Бунлар, докме демир ве докме челик, посвященный юзейинде, и я считаю, что это не так.

1. Хава Делиги ве Игне Делиги

Но вы можете забыть о дефектах и ​​yeraltı gözeneklerine bölünmüş bir bosluk kusurudur. Если вы хотите получить больше удовольствия от работы, вы можете получить базовый уровень обслуживания. У вас есть деликлеры, которые могут быть повреждены.

İşleme veya taslamadan sonra çoğu yeraltı gözenekleri bulunabilir. Если вы хотите, чтобы ультразвуковой прибор был установлен, вы можете удалить его или отключить.

iğne deligi kusuru

2. Кум Якма Арызаси

Bu kusur, kimyasal yanıkları ve metal penetrasyonunu içerir. Genellikle köşede fazla metal malzeme görürsünüz. Бунун недени зайиф кумдур. Металл кум kalıbına nüfuz etmiştir.

Кум якма кусуру

3. Кум Ичериги ве Цюруф Ичериги

Bu kusurlara kabuk veya siyah kabuk da denir. Bunlar dahil etme kusurlarıdır. Металлический dökümün içinde cüruf var gibi görünüyor.

Кум ичерме кусурлары

4. Кум Делиги Кусурлары

Kum deliği tipik bir büzülme kusurudur. Kumlama veya işlemeden sonra boşluklar göreceksiniz. Кум, кум kalıbından düşer, sıvı metalin içine yuvarlanır ve kabarcıklar oluşturur.

Bu, kum kalıbının bir sorunudur veya metalin akış hızı çok yüksektir. Бу kusur dökümhane tarafından çözülebilir.

Кум делиги кусуру

5. Согук тур Арызаси

Soğuk kapatma да денир. Bu, kenarları yuvarlatılmış bir çatlaktır. Soğuk vatka, daha düşük bir erime sıcaklığından veya zayif bir kapı sisteminden kaynaklanmaktadır. Bu sadece bir yüzey hatası değildir. Genellikle bu konum hava sızıntısına neden olabilir ve ayrıca bu konumdaki malzeme kalitesiz olacağından kırılgan olabilir.

Согук тур хатаси

6. Флаш, Фин ве Чапаклар

Eklem flaşı, металл dökümün yüzeyinde ince bir çıkıntı olan döküm kanatçık olarak da adlandırılır. Temizleme ve zımparalama işlemi sırasında derz çapakları temizlenmelidir.

Keskin yüzgeçler ve çapaklar, çapaklarla benzer Problemlerdir. Aslında, büyük flaş bir döküm Problemidir, dökümhane kalıbı değiştirerek bunu iyileştirmelidir. Bununla birlikte, küçük kanatçıklar ve chapaklar döküm kusurları değildir, dökümhanenin sadece bunları öğütmesi ve çıkarması Yeterlidir.

Флаш, Фин ве Чапаклар

7. Миструн хатасы

Но, тамамланмамиш докумле сонучланан эксик бир докум хатасыдыр. Кусурун может быть использован в качестве юварлака и чистки.

Миструн хатаси

8. Порозите Бюзюльме Хатасы

Büzülme kusurları arasında dağınık büzülme, mikro büzülme ve gözeneklilik yer alır. Yüzeydeki büyük gözeneklilik için bunları kolayca görebilirsiniz. Ancak, daha küçük diversiyon büzülmesi için bunları işlendikten sonra görebilirsiniz. Aşağıdaki şekil gözenekliliğin büzülmesini göstermektedir. Metalin yoğunluğu çok zayıftır ve işlendikten sonra birçok küçük delik görülebilir.

Порозите бюзюльме кусуру

9. Бюзюльме Бошлаклары Кусур

Bunlara büzülme boşlukları да denilmektedir ки бу да ciddi бир büzülme kusuru türüdür ве бу delikleri металла dökümün pürüzlü yüzeyinde rahatlıkla görebilirsiniz. Dökümhaneler, kapılarını ve havalandırma sistemlerini iyileştirebilir ve ardından bu büzülme sorunlarını çözebilir.

бюзюльме кусуру

10. Бюзюльме Депресену

Bu kusur aynı zamanda bir metal döküm yüzeyinde girintili bir alana benzeyen bir tür büzülme kusurudur. BU Kusur Büzülme Kadar Ciddi Olmasa Da Yine de Yüzey Kalitesinin Düşük Olmasına yol olase ve bazı it kusurlar olabilir, bu nedenle dökümhane bunu -çözmeye veyaiyleştirirmeye çalyryryryryryryryryrы.

Бюзюльме Депресиону

11. Фил чилт кусурлары

Bu, yüzeyde düzensizliklere veya kırışıklıklara neden olabilen bir yüzey kusurudur. Bu kusur, erimiş metal veya zayif kum kalıbının sıcaklık farkından kaynaklanır.

Fil cilt kusurları

12. Дамар Кусурлары

Вы можете получить доступ к рекламным материалам и металлическим продуктам, которые можно использовать в магазине. Базен буна эримиш металин вызывает сычаклыги вея, когда вы контролируете и не используете системы.

дамар кусуру

13.Пюрюзлю юзей

Pürüzlü bir yüzey aynı zamanda bir yüzey kusurudur. Нормальный pürüzlü бир yüzey бир kusur olarak kabul edilemez, ancak çok pürüzlü ве pürüzlü бир yüzey бир kusur olacaktır.

Пюрузлю юзей кусурлары

14. Уюмсузлук ве йер дегиштирме кусурлары

Bu tür bir kalıp kusuru, kalıp çapaklarının Yer değiştirmesinden kaynaklanır. Ayırma hattının yanlış yerleştirilmesine neden olur. Ayırma çizgisinin yakınında, sol taraf diğer taraftan birkaç milimetre daha alçak veya daha yüksek olabilir. Ayırma çizgisi bir kusur değildir, ancak soldaki yükseklik sağdaki yükseklikten farklıysa, döküm hatası olacaktır. Özel bir gereklilik yoksa, 1 mm'den daha az bir uyumsuzluğa izin verilir. Kum döküm işlemi için herhangi bir uyumsuzluk söz konusu değildir.

Если вы хотите, чтобы вы могли контролировать ситуацию, вы можете использовать некоторые правила, которые вы контролируете, и вы можете контролировать ситуацию.

Уюмсузлук калип кусурлары

15. Меканик хасар

Бу бир döküm hatası değil, gerçek бир dökümdürKarşılaşabileceğiniz kalite sorunu. Bu, işleme veya teslimat sırasındaki hasardır. İşçiler bu soruna daha fazla dikkat etmelidir.

Меканик Хасар Хатасы

16. Джуруф Капанимлары Кусурлары

Но если вы планируете пользоваться одеждой, это может быть связано с потерей денег. Genel olarak cüruf, erimiş metalden yapılır. Металлические эритме ишлеми сырасында докюмхане кир ве калынтылары ийице темизледир, акси такдирде бу калынтылар хоккейме декюлекектир.

Cüruf içerme kusurları

17. Юксельтилмиш Калып Хатасы

Если вы хотите, чтобы металл был неопределенным, вы можете получить больше информации и получить больше информации, чем обычно.

Юксельтилмиш Калип Хатасы

18. Чатлак хатасы

Çatlak kusurları genellikle металла dökümlerde meydana gelir. Бу kusur металла dökümün fiziksel özelliklerini azaltacaktır. Юзейде де чатлаклар вар.

чатлак хатаси

19. Анормальный Нодулизасён Кусуру

Birçok nedenden dolayı, sfero döküm demirin grafitinin küreselleşme hızı etkilenecek ve bu da zayif küreselleşme hızına neden olacaktır. Metalografik mikroskopla grafit topları pek goremezsiniz, ancak solucan benzeri birçok grafit gorebilirsiniz.

Бу мадди бир сорундур. Eğer öyleyse, mekanik özellikleri, kullanım sırasında döküm ürünün zarar görmesine neden olabilecek standard gereksinimleri karşılamayacaktır.

Анормальный Нодулизасён Кусуру

20. Дюзенсиз сертлик кусурлары

Bu, aynı yüzeydeki sertliğin uniform olmadığı anlamına gelir. Sertlik tek tip değildir ve bazı parçalar aşırı derecede yüksek sertliğe sahip olabilir. Daha sert bir pozisyona işlenirken, işleme daha zor hale gelecektir. Matkap ucu hasar görebilir.

Бу мадди бир сорундур. Daha yüksek sertliğe sahip yerler, yerel alanlara göre daha hızlı soğuyabilir.

дюзенсиз сертлик

21. Кум Дамласы Кусур

Кирилмыш кум да денир. Kum kalıbından bazı kum topakları düşer ve bu da benzer şekilli kum deliklerine veya eksikliğe neden olur. Бу, кум kalıplarının bir sorunudur. Kum kalıbı Yeterince sıkı olmayabilir.

Кум Дамласы Кусур

22. Деформация соруну

Но если вы хотите, чтобы вы были недовольны и терпеливы, то это недопустимо. После этого вы получите доступ к окюмлеру и к окюмлеру, и это будет чок яйгин бир кусурдур. В некоторых случаях это может привести к деформации или деформации. Базен aşırı kumlama da bu soruna neden olabilir.

деформация соруну

23. Кайнак Тамир Проблем

Если вы хотите, чтобы это произошло, вы можете сделать это, используя все возможные варианты. Если вы хотите, чтобы вы были в безопасности, вы можете быть уверены в том, что ваш дом будет полностью готов к использованию. Таким образом, вы можете выбрать один из способов, который вам понадобится, чтобы получить желаемое, если вы хотите, чтобы он был выбран в качестве редактора.

Кайнак онарим ишарети

24. Согук Демир Ишарети

Dökme Demir, önemli parçaların büzülmesini etkili bir şekilde azaltabilir, bu nedenle dökme demir tesislerinde dökme demir kullanmak çok yaygındır. Bununla birlikte, soğuk demirin kenarları görsel inceleme ile açıkça bulunabilir. Bu işaretler görünümü etkilemiyorsa, bazı müşterilerin bunları öğütmesine gerek kalmayacaktır. Ancak müşteriler, daha iyi bir yüzey görünümü elde etmek için döküm ureticisinin bunları öğütmesini isteyebilir. Lütfen bu işaretlerin döküm kusurları olarak değerlendirilmemesi gerektiğini açıkça belirtin.

Согук Демир Ишарети

25. Дёкюм согутма кусурлары

Айни заманда «бейаз демир» оларак да адландырылир. Бу kusurlu dökümün yüzeyi çok beyaz, parlak ve pürüzsüz olacaktır. Arızalı dökümler kırılgan ve kırılgandır, bu nedenle işleme sırasında bazı kenarlar ve uçlar kırılır. Bu kusur, кум kalıbının düşük sıcaklığından kaynaklanır ve kum kalıbını erken terk eder, bu nedenle sıcak demir hızla soğutulur. Üzerlerine uygun tavlama ısıl işlemi bu kusuru çözebilir.

Döküm soğutma kusurları

26. Масиф Сербест Карбюр

Metalografik fotoğraflarda balık kılçığı olmayan birçok semente karbür görebilirsiniz. Bu, dökme demir malzemelerin ciddi bir kusurudur ve genellikle sfero dökümde görülür. Ters soğutma kusurları ve zayıf aşılama nedeniyle, kalitesiz karbürler olacaktır, bu da sfero dökümde kırılganlığa ve düşük kaynak Performansına yol açacaktır. Yüksek sıcaklıkta tavlama ısıl işlemi kalitesini artırabilir.

Масиф Сербест Карбюр

27. Согук кыса вейя кыса демир

Bu kusura iç terleme de denir. Дёкюмде демир фасулье вар. Bunun nedeni, bazı erimiş demirin aniden çekirdek haline gelmesine ve daha sonra bu çekirdeklerin diğer erimiş demire sarılmasına neden olan mantıksız kapı kontrol tasarımıdır. Bunlar yüzey kusurlarıdır, ancak kritik konumlarda bulunurlarsa ciddi bulamaç sorunlarına neden olabilirler.

Согук кыса демир

28. Сыырма Кусур

Döküm yüzeyindeki demir sac çok incedir. Ики кат. Bunun nedeni, yolluk sisteminin mantıksız olması ve bunun sonucunda çok ince bir hava tabakası oluşmasıdır. Bu kusur bir yüzey kusurudur, bu nedenle genellikle ortadan kaldırılabilir. Анджак, садедже юзейде дегилсе, атылмалыдир.

Сийирма Кусур

29. Дёкме Демир Графит Юздюрме

Бу дефект мадди бир проблемдир. Bunun nedeni düşük dökme sıcaklığı ve yüksek karbon içeriğidir. Bu kusur çok zararlıdır ve çok kırılgan malzemelere yol açabilir. Kırık yüzeyde, kusurun neden olduğu bariz siyah yüzeyi görebilirsiniz.

Дёкме Демир Графит Флотасён