Yide Casting automatic sand casting from China

Yide Döküm, farklı kum döküm yöntemleri ile gri döküm, sfero döküm, pirinç döküm ürünler ve JM eşanjör üretmektedir. Ayrıca Yide Döküm bu döküm parçaların talaşlı imalat hizmetini de vermekte olup, kendi imalatımız olan bu döküm parçaların tamamını işlemekte ve yerel çelik döküm fabrikamızdan üretilen çelik döküm parçaların talaşlı imalatını yapmaktayız.

Bu döküm parçaların tamamı kum dökümden imal edilmekte olup, Yide Döküm kum dökümümüzü otomatik kum döküm, yaş kum döküm, kabuk kum döküm olarak ayırmaktadır.

OTOMATİK KUM DÖKÜM

YIDE DÖKÜM, Almanya’dan ithal edilen makine hattı yapan yüksek gelişmiş bir kum modülüne sahiptir, otomatik kum dökümü üretim verimliliğimizi arttırır. Ayrıca otomatik kum modülleri de manuel kum modülüne göre daha sağlamdır, bu da YİDE DÖKÜM’e en kaliteli döküm parça imalatında çok yardımcı olur.

YEŞİL KUM DÖKÜM

Yaş kum dökümü kil kum dökümü olarak da adlandırılır.

Yide döküm, kil kum dökümü yolu ile kum modülü yapar ve bu kumlar defalarca tekrar kullanılabilir. Ve Yide Döküm her zaman bu zımparalama modülünü demir döküm veya pürüzlü yüzeyleri kabul edebilen bazı döküm ürünleri için yol açar.

KABUK MODELLEME DEMİR DÖKÜM

Kabuk kumu dökümü, kum kalıplama için tek kullanımlık kum kullanan önceden kaplanmış bir dökümdür, dökme aşamasında pik demiri pürüzsüz döküm ürünü olarak eritebilir. Tabii ki, maliyet yaş kum dökümünden daha pahalıdır, bu nedenle bu dökme demir döküm her zaman pürüzsüz yüzey gereksinimleri olan bazı döküm demir aksesuarları için kullanılır.

Kum Döküm Prosesi

YİDE DÖKÜM modül tasarım hizmeti de vermekte, ardından 60 günde bir demir döküm numunesi üretmektedir.

Temel Hizmetler

  • OEM HİZMETİ

    YIDE DÖKÜM OEM hizmeti vermektedir.

  • AR-GE YETENEĞİ

    Yide Casting, patentli ürünümüz olan JM ısı eşanjörüne sahiptir.

  • KALİTE GÜVENCESİ

    Yide Casting, Almanya’dan ithal edilen test makinesi – spektrum analizörü, üç koordinat dedektörü, metalografik analiz cihazı ve çekme test makinesi ile donatılmıştır.

  • PAKETLER

    Özelleştirilmiş bir paket mevcuttur, genel olarak ahşap karton.

  • SERVİSTEN SONRA

    Sipariş bilgilerinin takibi 3 yıl içinde mevcuttur, sorun olması durumunda istediğiniz zaman bizimle iletişime geçebilirsiniz.

yaptığımız işte harikayız

Yide Döküm, üretim ve kalite kontrol yönetim sistemi ile rekabet etti, kendimiz tarafından sıkı bir kalite gereksinimine sahiptir ve Yide Döküm ayrıca çelik döküm, demir döküm ürünlerimiz için birçok test makinesi ile donatılmıştır.

Uzmanlığımız

20000 TON ÜRETİM
OEM DÖKÜM HİZMETİ
JM ISI DEĞİŞTİRİCİ (patentli)
MODELLEME TASARIMI

Kum dökümü – kum dökümü nedir

Kum döküm, modelleme malzemesi olarak döküm kumu ve maça kumunun kullanıldığı ve döküm üretmek için kale döküm modelini yerçekimi altında sıvı metal ile dolduran bir döküm yöntemidir.

Çelik, demir ve çoğu demir dışı alaşımlı dökümler kum dökümü ile elde edilebilir. Kum dökümde kullanılan kalıp malzemeleri ucuz ve elde edilmesi kolaydır, döküm kalıbının üretimi kolaydır ve tek parça üretime, toplu üretime ve dökümlerin seri üretimine uyum sağlayabilir.

green sand casting castle castyeşil kum döküm kale döküm

Böylece uzun zamandır döküm üretiminde temel işlem olmuştur. Kum dökümde kullanılan kale dökümü genel olarak kum kalıp ve kum maçadan oluşmaktadır. Dökümlerin yüzey kalitesini iyileştirmek için genellikle kum kalıp ve kum maça yüzeyine bir boya tabakası uygulanır. Kaplamanın ana bileşenleri, yüksek sıcaklıklarda yüksek refrakterliğe ve iyi kimyasal stabiliteye sahip toz malzemeler ve bağlayıcılardır. Ayrıca bir taşıyıcı (su veya diğer çözücüler) ve kolay uygulamalar için çeşitli katkı maddeleri eklenir.

Kullanılmış Yeşil Kum Döküm Kumunun Nemi Nasıl Kontrol Edilir

Tüm döküm dökümhaneleri için karışık kum içeriğinin nemini kontrol etmek yaygın bir şeydir, ancak birçok dökümhane lideri ve teknisyeni, kullanılmış kumun nem içeriğini sıkı bir şekilde kontrol etmenin önemini hala yeterince anlamamaktadır.

Karışık kuma giren kullanılmış kumun nem içeriği çok düşükse, nihai döküm ürünü, çok yüksek kum sıcaklığından bile daha ciddi bir kalite sorununa sahip olacaktır.

Kum döküm araştırma ve deneyimine göre, kuru bentoniti suyla ıslatmak, ıslak bentoniti yağlamaktan çok daha zordur. Kalıplama kumundaki bentonit ve su basitçe birbirine karıştırılmaz, plastik hale getirilmeleri için yoğrulmaları gerekir.

Bu, su ve kil ile çömlek yapmak gibidir. Su ve kil, gevşek ve yapışma özelliği olmayan tek bir yapıda birleştirilir; Sürtünerek ve dövdükten sonra, her bir toprak tanesi nemi tamamen emer ve plastik bir hal alır ve çömlek boşlukları yapmak için şekillendirilir.

Dökümden sonra, sıcak metalin etkisiyle kum yüzeyindeki toprak-su bağlayıcı film kurutulur ve kurutulur. Su ekleyerek plastisiteyi eski haline getirmek kolay değildir. Kullanılan kumun nemi ne kadar düşükse, gerekli performansı elde etmek için su eklemek o kadar uzun sürer. Üretimde kum karıştırma süresi sınırlı olduğundan, kullanılan kumun nemi ne kadar düşükse, karıştırılan kumun genel kalitesi o kadar kötü olur.

Şu anda, tüm ülkelerdeki dökümhane çalışanları, kum karıştırıcıya giren kullanılmış kumun su içeriğinin karıştırılmış kumdan sadece biraz daha düşük olabileceği konusunda bir fikir birliğine varmıştır.

Tercihen kullanılan kumun soğutma işlemine tamamen su eklenmesi, soğutulduktan sonra su içeriğinin karıştırılmış kumdan biraz daha düşük olmasını sağlayabilir. Bu sayede soğutma işleminden miksere girmesine kadar oldukça uzun bir süre geçmektedir, bu sayede su kullanılan kum yüzeyindeki bentoniti tamamen ıslatabilmektedir.

Daha da iyisi, kullanılmış kumu önceden karıştırmak için sisteme bir kum karıştırıcı kurun. Soğutulan kullanılmış kum, kullanılan kumdaki bentonit ve suyun karışma durumunu iyileştirmek için önceden karıştırılmış kum karıştırıcısında suyla önceden karıştırılır. Bazı dökümhaneler, ön karıştırma sırasında yeni kum, bentonit ve kömür tozu gibi tüm ek malzemeleri ekleyecektir.

Almanya’da yapılan bir kum karıştırıcı ile önceden karıştırılmış Yide Döküm. Önceden karıştırılmış kullanılmış kumdan sonra, kum karıştırıcıya girdikten sonra eklenen su miktarı çok azdır, ancak sadece biraz ayarlanır. Kalıplama kumundaki bentonit ve su, kum karıştırıcıda daha da hazırlanır ve kalıplama kumunun performansı daha kararlı ve tutarlıdır.

Farklı Döküm Kumu Türleri

17. yüzyılda Çin, çan, ayna, çömlek ve topçu gibi dökümleri yapmak için bir kalıplama malzemesi olarak silika kumu kullanmıştı. Bununla birlikte, erken kullanılan, çoğunlukla doğal kil içeren silis kumu, yani dağ kumu ve nehir kumu. Doğal kum iyi bir plastisiteye sahiptir ve o zamanki manuel üretim koşullarına uygun olan kalıp ve maça yapımında doğrudan kullanılabilir.

Sanayileşmiş büyük ölçekli üretime, özellikle modelleme mekanizasyonuna girdikten sonra, doğal kil içeren silis kumu çeşitli problemler gösterdi.

①Kötü performans tekdüzeliği;

② Kalıplama kumunun kalitesini kontrol etmek zordur;

③ Proses gereksinimlerini karşılayamaz.

Bu nedenle, düşük çamur içeriğine sahip doğal silika kumu ve silis kırılarak yapılan yapay silika kumu benimsenmiştir. Aynı zamanda çeşitli silisli olmayan kumların kullanımı da genişletilmiştir.

Reçine kumu modelleme ve maça yapım teknolojisinin uygulanması ve geliştirilmesi, daha az ince toz, küçük spesifik yüzey alanı ve düşük asit tüketimi gibi dökümhane kumunun kalitesine ilişkin daha yüksek gereksinimleri ortaya koymaktadır. Ayrıca, kum parçacıklarının boyutu, şekli ve parçacık boyutu dağılımı için yeni gereksinimler vardır. Yüksek kaliteli kum kaynaklarına sahip olmayan bazı ülkeler, silika kumunun derecesini ve kalitesini iyileştirmek için silika kumu yıkama teknolojisi de geliştirmiştir.

Döküm kumu aşağıdaki gereksinimleri karşılamalıdır:

1. Daha yüksek saflık ve temizlik. Örnek olarak silis kumu alınırsa, dökme demir kumu için SiO2 içeriği %90’dan fazla olmalıdır. Daha büyük çelik dökümler için SiO2 içeriği %97’den fazla olmalıdır.

2. Yüksek Refrakterlik ve termal kararlılık.

3. Uygun parçacık şekli ve parçacık bileşimi.

4. Sıvı metal tarafından kolayca ıslanmaz.

5. Ucuz ve elde edilmesi kolay.

Döküm kumunun partikül şekli ve partikül bileşimi, kumun akışkanlığı, kompaktlığı, hava geçirgenliği, mukavemeti ve sıvı metal geçirgenliği direnci üzerinde bir etkiye sahiptir. Hem parçalanabilir şekil hem de bileşim, dökümhane kumunun kalitesinin önemli göstergeleridir.
Döküm kumunun genel olarak üç tip parçacık şekli vardır.

1. Yuvarlak kum: Parçacıklar yuvarlak veya yuvarlaktır, pürüzsüz yüzeylidir ve belirgin kenar ve köşeleri yoktur.

2. Poligonal kum: Parçacıklar çokgendir ve çoğu geniş açılara sahiptir.

3. Keskin açılı kum: Parçacıklar keskin açılıdır ve çoğu akuttur.

genellikle açı katsayısı (kumun gerçek özgül yüzey alanı/kumun teorik özgül yüzey alanı) dökümhane kumunun parçacık şeklini belirler.

parçacık bileşimi

Elek numarası kumun tanecik bileşimini belirler. Ölçüm yöntemi, çamuru çıkarmak için kuru suyla yıkanmış kumu dökmek ve standart bir elek içine kurutmak ve ardından eleme için kum eleğine koymaktır. Ayırdıktan sonra her elekte kalan kumu ayrı ayrı tartın. Genellikle, standart bir elekle elendikten sonra en yoğun kuma sahip bitişik üç eleğin ilk ve son elek sayıları partikül bileşimini temsil eder.

Farklı mineral bileşimine göre döküm kumu iki kategoriden oluşur: silis kumu ve silissiz kum.
Ana mineral bileşimi SiO2 olan silika kumu.

1. Doğal silis kumu: demir dışı alaşım, demir ve orta veya küçük çelik dökümler için kum ve maça kumu kalıplamak için kullanılır.

2. Seçilmiş doğal silis kumu: Bağlayıcı olarak organik madde kullanan her türlü kalıp kumu ve maça kumu için kullanılır.

3. Yapay silis kumu: çelik dökümler için kalıp kumu ve maça kumu.

Silissiz kum: Farklı kullanımlara sahip birçok silissiz kum türü vardır.

1. Kireçtaşı kumu: Ezilmiş kireçtaşından yapılmıştır, ana mineral bileşimi CaCO3’tür. Esas olarak çelik dökümlerin kumunu ve maça kumunu kalıplamak için kullanılır.

2. Zirkon kumu: Ana mineral bileşimi ZrO2·SiO2’dir. Esas olarak büyük çelik dökümlerin ve alaşımlı çelik parçaların maça kumu veya yüzey kumu için kullanılır. Tozu kaplama olarak kullanılabilir.

3. Magnesia kumu: Ana mineral bileşimi MgO’dur. Esas olarak yüksek manganlı çelik dökümlerin yüzey kumu ve maça kumu için kullanılır. Tozu kaplama olarak kullanılabilir.

4. Kromit kumu: Ana mineral bileşimi FeO·Cr2O3’tür. Esas olarak büyük veya özel çelik dökümlerin yüzey kumu ve maça kumu için kullanılır. Tozu kaplama olarak kullanılabilir.

5. Korindon kumu: Ana mineral bileşimi α-Al2O3’tür. Esas olarak revetman ve seramik kalıp dökümü için kabuk malzemesi olarak kullanılır.

6. Olivin kumu: Ana mineral bileşimi (MgFe)2SiO4’tür. Esas olarak demir dökümler, demir dışı alaşımlı dökümler ve yüksek manganlı çelik dökümler için kum ve maça kumu kalıplamak için kullanılır.