Гри Демир Дёкюмлер в стандарте ASTM A48

Гри Демир Дёкюмлер в стандарте ASTM A48

ASTM A48 / A48M Gri Dökümler için Standard Şartname, Sınıf No. 20, 25, 30, 35, 40, 45, 50, 55, 60 dahil kaliteler.

Синиф № 20 А, 20 Б, 20 С, 20 С,
Синиф № 25 А, 25 Б, 25 С, 25 С,
Синиф № 30 А, 30 Б, 30 С, 30 С,
Синиф № 35 А, 35 Б, 35 С, 35 С,
Синиф № 40 А, 40 Б, 40 С, 40 С,
45 А, 45 Б, 45 С, 45 С,
Синиф № 50 А, 50 Б, 50 С, 50 С,
Синиф № 55 А, 55 Б, 55 С, 55 С,
Синиф № 60 А, 60 Б, 60 С, 60 С.

Если говорить конкретно, то это может быть неприятным сюрпризом, если вы хотите, чтобы у вас были хорошие новости. В этом случае необходимо выполнить тестовое задание, чтобы убедиться в том, что устройство находится под контролем.

1. Чекме Мукавемети ичин Герексинимлер

Yukarıdaki çizelgede, ее malzeme sınıfının kendi минимальный çekme mukavemeti değeri olan ksi'yi gerektirdiğini görebilirsiniz. Bu, çekme mukavemetinin gri demir dökümler için en önemli özellik olduğu anlamına gelir.

Чтобы получить доступ к A, B, C, S, выберите нужный вариант. Нажмите A, B, C и проведите тест, который будет использоваться в обычном режиме.

Örneğin, bir dökme demir tesisi için ASTM A48 Class 20, минимум değer anlamina gelen Yeterince ayrıntılı olacaktır. Gri dökme demirin çekme dayanımı 20 ksi'den (138 МПа) yüksek olmalıdır.

ASTM A48 Sınıf 20: Мин. Çekme Dayanımı 20 тысяч фунтов на квадратный дюйм (138 МПа)
ASTM A48 Sınıf 25: Мин. Çekme Dayanımı 25 тысяч фунтов на квадратный дюйм (172 МПа)
ASTM A48 Sınıf 30: Мин. Çekme Dayanımı 30 тысяч фунтов на квадратный дюйм (207 МПа)
ASTM A48 Sınıf 35: Мин. Çekme Dayanımı 35 тысяч фунтов на квадратный дюйм (241 МПа)
ASTM A48 Sınıf 40: Мин. Çekme Dayanımı 40 тысяч фунтов на квадратный дюйм (276 МПа)
ASTM A48 Sınıf 45: Мин. Çekme Dayanımı 45 тысяч фунтов на квадратный дюйм (310 МПа)
ASTM A48 Sınıf 50: Мин. Çekme Dayanımı 50 тысяч фунтов на квадратный дюйм (345 МПа)
ASTM A48 Sınıf 55: Мин. Çekme Dayanımı 55 тысяч фунтов на квадратный дюйм (379 МПа)
ASTM A48 Sınıf 60: Мин. Çekme Dayanımı 60 тысяч фунтов на квадратный дюйм (414 МПа)

Diğer standardların eşdeğer kalitelerini öğrenmek istiyorsanız, lütfen gri demir ve sfero dökümün eşdeğer kalitelerine bakın.

2. Боют Герексимлери

Дёкюмлер, Алиджи Тарафиндан Сагланан Бойутлара вея Чизимлере Уйгун Олмалыдыр. Чизим йокса, alıcı tarafından sağlanan model ekipmanının öngörülen boyutuna uygun olacaktır.

Genellikle alıcı, 3D-дизайн и 2D-дизайн sağlamalıdır. 3B mühendislik çizimleri, kalıpları daha doğru hale getirecektir. 2D mühendislik çizimi, ayrıntılı boyut toleransları ve işleme gereksinimleri sağlayacaktır. Bu nedenle, bu, karışıklığı ve yanlış anlaşılmayı önleyecektir ve çizimler, boyutlar için Tek Standarttır.

Alıcının çizimi yoksa orijinal bir numune sunmalıdır. Yide Casting, лучшие 3D-модели, которые можно использовать, но не стандартные, а также стандартные. Сорун шу ки, doküm dokümhanesi alıcıdan anahtar boyutların toleransını istemelidir, çünkü numune çizimde tolerans aralığını gösteremez.

3. Калите ве Кусур Герексимлери

Döküm yüzeyinde gorünür kum, tufal, çatlak и termal çatlak olmamalıdır.

Если вы хотите, чтобы это произошло, вы можете быть уверены в том, что это приведет к тому, что вы начнете работать.

Genel olarak, dökümhane kusurlarla başa çıkmak için Yeterli deneyime sahip olmalıdır. Bununla birlikte, bir kusur olduğunda, dökümhane, kaçak tıkama ve kaynak yapılıp yapılamayacağını teyit etmek için alıcı ile görüşmelidir.

Metal dökümler için yüzey ve iç alanlardaki kusurlar kaçınılmazdır, бу nedenle dökümhanenin kaliteli denetimler yapması ve müşterilerle zamanında iletişim kurması esastır. Döküm kusurlarının görünümünü bilmek istiyorsanız, lütfen Yide Casting'in makalesine bakın: Döküm kusurlarının fotografları.

4. Дёкюм Тест Чубуклары

Test çubuğu, temsili döküm ile aynı partiden bağımsız bir döküm olmalı ve Tablo 4'te gösterilen boyutlara sahip olmalıdır. Tablo 4'te gösterilen tolerans aralığında makul bir şablon draftı için bir marj bırakabilirsiniz. Тест çubukları A, B. ve C'nin tümü basit silindir şeklindeki стандартный тест çubuklarıdır. Test çubuğu S özeldir ve standard çubuğun tatmin edici olmadığı durumlarda kullanılmak üzere tasarlanmıştır.

5. Озель Герексинимлер

Üretici ve alıcı arasında yazılı bir anlaşmaya varılırsa, dökümün sertlik, kimyasal bileşim, mikro yapı, basınç sızdırmazlığı, radyografik sağlamlık, boyut, lite yüzeb. ile ilgili özel gereksinimleri karşılaması gerekebilir.

Bu, alıcıların gerekirse daha fazlasını isteyebileceği anlamına gelir. ASTM A48, yalnızca gri dökme demirin ana mekanik özellikleri için standardtır. Alıcı yukarıda belirtilen özel gereksinimlere sahipse, ureticiyi en baştan bilgilendirmelidir.

6. Гри Дёкюмлерин Меканик Озелликлери

20, 25, 30 и 35 kalite gri dökme demirler mükemmel işlenebilirliğe, yüksek sönümleme kapasitesine, düşük elastisite modülüne ve nispeten kolay imalata sahiptir.

40, 45, 50, 55 и 60 kalite gri dökme demirlerin işlenmesi genellikle daha zordur, daha düşük sönümleme kapasitesine, daha yüksek elastisite modülüne sahiptir ve üretilmesi daha zordur.

Daha yüksek kalite, daha yüksek çekme mukavemeti, daha yüksek sertlik, daha yüksek fiyat ve uretim zorluğu anlamına gelir, bu nedenle en yüksek kaliteyi takip etmek zorunda kalmadan projeniz için hangi malzeme калитесинин уйгун вейя етерли олдугуну билмелисиниз.

Yide döküm, Çin'in önde gelen döküm dökümhanesidir, demir döküm ve işleme konusunda uzmanlaşmıştır, döküm ürünlerinizin gereksinimlerini karşılayabilir, deneyimli demir dökümhanesi arıyorsanız, daha fazla bilgi için lütfen bizimle iletişime geçmekten çekinmeyin.

0 ответы

Оставьте комментарий

Хотите присоединиться к обсуждению?
Не стесняйтесь вносить свой вклад!

Оставьте комментарий

Ваш электронный адрес не будет опубликован. Обязательные поля помечены * *