Эль Калыбин Дёкюм Таними ве Йонтемлери

Эль калигинин таними:

El kalıbı, tamami el veya el aletleri ile yapılan bir modelleme işlemidir. Elle kalıplama işlemi esnek, geniş adaptasyon kabiliyeti, basit proses ekipmanı, düşük maliyetlidir. Ancak döküm kalitesi düşük, üretkenliği düşük, işçilik yoğunluğu yüksek ve teknik gereksinimi yüksektir. Bu nedenle, el kalıbı, özellikle ağır ve karmaşık şekilli dökümler olmak üzere tek parça küçük parti uretimi için uygundur.

Эль калиби йонтемлери:

1. Kum kalıbının farklı özelliklerine gore:

Это модель модели, модель модели, модель модели, модель модели, модель монтажа.

2. Görünümün farklı özelliklerine gore:

Tam kalıp modelleme, bölünmüş kalıp modelleme, kum kazı modelleme, sahte kutu modelleme, canlı block modelleme.

1) Модель Ики Куту

İki kutu modelleme, modellemenin en temel yöntemidir. Kalıp, kullanımı kolay bir çift üst ve alt kalıptan oluşur. Çeşitli uretim partileri ve çeşitli boyutlarda dökümler için uygundur

2) Üç kutu modelleme

Üç kutulu modelleme kalıbı üst, orta ve alt kalıplardan oluşmaktadır. Orta yüksekliğin, dökümün iki ayırma yüzeyi arasındaki mesafe ile uyumlu olması gerekir. Üç kutu modelleme işlemi işçilik maliyeti. Esas olarak, iki ayırma yüzeyi olan tek parça, küçük seri uretim dökümleri için uygundur.

3) Модель Кутудан чикма

Kutu dışı kalıplama, esas olarak hareketli kum kutusu ile kalıplama için kullanılır. Kalıp kapatıldıktan sonra kum kutusu çıkarılır ve tekrar kalıplama için kullanılır. Bir kum kutusu birçok kalıp üretebilir. Металл dökümü sırasında yanlış kalıplanmayı onlemek için kalıbın etrafını sıkıca doldurmak için kalıp kumu kullanmalısınız. Kalıp ayrıca kutulanabilir. Genellikle küçük dökümler üretmek için kullanılır. Kum kutusunun kutu kayışı olmadığı için kum kutusu genellikle 400 mm'den küçüktür.

4) Чукур модельеме

Çukur modelleme, kalıbın alt kutusu olarak atölye zemin kum yatağını kullanır. Büyük dökümlerin kum yatağının altında kok ile kaplanması ve döküm sırasında havayi boşaltmak için hava çıkış borusunun gömülmesi gerekir.

5) Чекирдек монтажный модельлемеси

При монтаже моделей, биркач-кум-масасины бир-кум-кутусуна ихтиач-дуймадан бир-калипта бирлештирмектир. Если вы хотите получить дополнительную информацию об искусстве, возможно, что-то еще. Кармашик кум докумлерин сери юретимине уйгун мануэль калыплама йонтемлери нелердир?

6) Там калип модельме

Там, где модель модели будет полностью интегрирована, вы получите юзейи düzdür и калип bosluğu kalıbın yarısındadır. Шекил базиттир и докум янлыш калып кусурлары юретмейекектир. Dökümün и büyük bölümünün uçta ve düz olduğu dökümler için uygundur.

7) Кум казы модельлемеси

Kum kazı modellemesinin görünümü ayrılmazdır, ancak dökümün ayırma yüzeyi kavislidir. Kalıbın başlamasını engelleyen kumun manuel olarak kazılmasını kolaylaştırmak için modelleme emek yoğun, verimlilik düşük ve işçilerin teknik seviyesi yüksektir. Ayırma yüzeyi düz olmayan tek parça, küçük seri uretim dökümleri için kullanılır.

8) Сахте куту модельеме

кум казма эксиклеринин üstesinden gelmektir. Modellemeden önce bir alt lastik (yani sahte kutu) yapın ve ardından alt lastik üzerinde bir kutu yapın. Alt lastik döküme katılmadığı için sahte kutu olarak adlandırılır. İşlem kum kazmaktan daha basittir ve ayırma yüzeyi düzgündür. Toplu üretimde кум kazma gerektiren dökümler için uygundur.

9) Белунмюш калыплама

Если вы хотите, чтобы это произошло, вы можете выбрать подходящий вариант и ики ярийя болмектир. Bosluk, basit ve emek tasarrufu sağlayan üst ve alt kum kutularında bulunur. Если вы хотите, чтобы это произошло, вы можете получить больше информации, чем в случае необходимости.

10) Модель блока Canlı

Canlı блок modelleme, kalıbın faaliyetlere (yani canlı bloklar) girmesini engelleyen döküm üzerinde küçük çıkıntılar, nervürler ve diğer parçalar yapmaktır. Kalıbı çizerken, önce ana gövdeyi çıkarın ve ardından canlı bloğu yandan çıkarın. Modellemesi zaman alıcıdır ve çalışanların yüksek teknik gereksinimleri vardır. Esas olarak, çıkıntılı parçalara sahip ve kalıplanması zor olan dökümlerin Tek Parça ve küçük parti uretimi için kullanılır.