Докме демир, Чинлилер тарафиндан МÖ 4. юзийлда икат эдилди.

Dökme demir ne zaman icat edildi?

Докме демир, Чинлилер тарафиндан МÖ 4. юзийлда икат эдилди.

Çin, en azından MÖ 4. yüzyılda demir dökmek için yüksek fırınları kullanmaya başlamıştı. Bu arada Avrupa 7. yüzyılda böyle bir teknolojiye sahip değildi. Шан ве Чжоу hanedanları sırasında oldukça gelişmiş döküm бронза, dökme demir teknolojisinin icadı için oncül sagladi. Döküm endüstrisinin gelişimi, uretim kapasitesinin artması olarak kendini göstermiştir. Bu arada fosil yakıt hazırlama, fırın inşa etme ve model uretim teknolojisinin güçlenmesi de buna delil teşkil etmektedir.

Илк Демир Дёкюмлер, Бензер Бронз Дёкюмлере Шекил Оларак Бензерди.

Erken dökme demirler, yüksek karbonlu ve düşük silikonlu, kırılgan ve sert ve kırılması kolay beyaz demirdi. Tarımsal uretimin gelişmesiyle birlikte, Savaşan Devletler döneminin ilk ashamasında sfero döküm ortaya çıktı. Sonuç olarak, uretim araçları dökme demirden yapılabilir. Dekarburizasyon ve grafitizasyon ısıl işlemi ile sırasıyla tamamlanmamış dekarburizasyonlu siyah ve beyaz çekirdekli sfero dökme demir elde edebiliriz. Orta Savaşan Devletler döneminden sonra, dökme demir aletler yavaş yavaş ahsap, taş ve bakır gibi diğer aletlerin yerini aldı. Bu nedenle, dökme demir aletler ana uretim araçları haline geldi. Ortaya çıkarılan nesneler arasında kürek, orak, keser, balta, saban, köstek, keski vb.

Demir eşyalara olan büyük talep nedeniyle, dökme demir, tiefan'in (dökme demir metal kalıp) icadına da katkıda bulunmuştur.

1953 yılında, Tiefan, demir balta, orak dökmek için kullanılır ve Hebei, Xinglong'daki Döküm Alanından araçlar ortaya çıkarılmıştır. Bu Demir dökümler, tek tip duvar kalınlığına, makul yapıya, tek tip şekle ve döküm ana hatlarına sahiptir. Aynı zamanda, bazı demir kalıplar aynı anda iki nesneyi dökebilir. Bu da bu dönemde döküm teknolojisinin oldukça yüksek bir seviyeye ulastığını göstermektedir.

Демир Дёкюмлер, geç feodal toplumda tarım aletleri olarak yaygın olarak kullanıldı.

10. yüzyılda 50 тонн ağırlığında ekstra büyük demir dökümler yapmak mümkündü. Beş Hanedanlıktan sonra, Хубэй, Dangyang'daki Kuzey Song Hanedanlığı'nın demir kulesi gibi demir binalar arttı. Tang ve Song Hanedanları döneminde, Hunan, Guangdong, Hubei, Fujian'daki demir mükemmel kalitesiyle biliniyordu. Айрыджа, Демир Эргитме Уретими Хызла Гелишти. Фошань, Гуандун tanınmış bir eritme ve döküm merkezi haline geldi. Demir çömlekler Güneydoğu Asya'ya ihraç edilmekte ve modern zamanlarda hala kil döküm ve döküm çömlek gibi geleneksel dökme demir teknikleri kullanılmaktadır.

Dökme demir, eski Çin'de çalışan insanların önemli bir buluşudur. Dökme demir, Çin uygarlığının gelişmesinde önemli bir rol oynadı ve sonraki nesiller üzerinde önemli bir etkisi oldu.

Yide döküm, 27 yıllık tecrübesi ile Çin'de lider bir döküm dökümhanesidir ve en yüksek miktarda sfero döküm üretmektedir. Döküm bağlantımızla ilgileniyorsanız, lütfen bize bir çizim dosyası gönderin ve bir fiyat teklifi almaktan çekinmeyin.

0 ответы

Оставьте комментарий

Хотите присоединиться к обсуждению?
Не стесняйтесь вносить свой вклад!

Оставьте комментарий

Ваш электронный адрес не будет опубликован. Обязательные поля помечены * *