Испытание на твердость по Бринеллю

Испытание на твердость по Бринеллю

тест Бринелля Сертлигинина prensibi

Форма Бринелля сертлигинина:


Bunların arasında HB'nin birimi kgf/'dir.
d——Girinti çapı, мм; ч—— Girinti derinliği, мм.
Girintinin çapı ölçüldüğü sürece, HB değeri hesaplama veya arama tablosu ile Elde edilebilir.

Тест sırasında malzemenin yapısına ve şekline göre farklı yükler ve çelik bilye çapları seçin.

Бринелл сертлик протестировал перед тем, как сделать это, и вы действительно можете быть уверены в правильности выбора. Айны заманда, гючле белирли бир дёнюшум илилишкиси вардыр. Dezavantajı ise daha sert malzemelerin test edilememesidir; вы можете сделать это, а затем снова сделать это в другом месте. Genellikle, dökme demir, demir dışı metaller, duşük alaşımlı çelik vb. Гиби-хаммадделерин и тавланмиш-паршаларин-сертлигини тест и это можно сделать.

 

Условия испытаний

Brinell sertlik testinde girinti küresinin çapını (D), test yükünü (F) ve yük tutma süresini (t), металл malzemenin cinsine, sertlik degerleri aralığına göre seçmeliyiz. ве калынлык. 1, 2, 2.5, 5 и 10 мм'лик яйгын оларак кулланилан беш гиринти чапы вардир.
Тест yükü 9.807 Н (1 кгс) или 29.42 кН (3000 кгс) arasında değişebilir.
Demirli metaller için yük tutma süresi genellikle 10-15 лет; Demir dışı metaller için 30'lar; HB değeri 35'ten küçük olduğunda 60s.

 

Лехте ве алейхте оланлар

Çelik bilyenin çapı ve metal malzemenin yüzeyinde kalan girinti büyüktür. Bu nedenle ölçülen sertlik değeri daha doğrudur. HB değeri ile çekme mukavemeti arasında belirli bir ilişki vardır. Бу, металл malzemelerin çekme mukavemetini yaklaşık olarak Brinell sertlik değerine göre belirleyebileceğimiz anlamına gelir.
Metalin sertliği çok yüksek ise sertlik değerinin doğruluğunu etkileyecektir. Bu nedenle, HB testi genellikle HB değeri 650'den düşük olan metal malzemeleri ölçmek için uygundur.
Бринелл не может быть уверен в том, что он будет работать, но некоторые из них будут повреждены и принесут неприятные последствия в будущем.

Yide döküm, Çin'de lider bir döküm dökümhanesidir, her döküm ürünü için gerekli detayları takip ederek kaliteli döküm ürünleri üretiyoruz, Brinell sertliğini ve diğer parametreleri kontrol etmek için ithal edilmiş bir test makinemiz var, döküm müşterilerimiz için en iyi döküm hizmetini kanıtlamayı taahhüt ediyoruz. .

0 ответы

Оставьте комментарий

Хотите присоединиться к обсуждению?
Не стесняйтесь вносить свой вклад!

Оставьте комментарий

Ваш электронный адрес не будет опубликован. Обязательные поля помечены * *