Сферо Докюм EN-GJS-400-18

Сферо Докюм EN-GJS-400-18

Sfero Döküm EN-GJS-400-18'in Mekanik Özellikleri:

EN-GJS-400-18'минимум çekme mukavemeti 400 Мпа'дир; минимальная akma dayanımı 250 Мпадир; ве минимальный узама %18'дир.

Bu kalitenin matrisi, yüksek süneklik ve darbe dayanımı ile tamamen ferrittir. Bu nedenle -20°C sıcaklıkta kullanılabilir. Ek olarak, ısıl işlem uretim sürecinin bir parçasıdır.

EN-GJS-400-18 sfero döküm, -20°C de çentikli darbe tokluğu sağlayabilir. Güvenlik açısından çelik döküme göre daha avantajlıdır. Dökme çelik, сын derece yüksek büzülme nedeniyle çatlamaya eğilimlidir. Sebeplerden biri, ferrit matrisinde oluşan grafit kürelerin neden olduğu genişlemedir. Bu genleşme, malzemenin büzülmesini (zaten düşük olan) dengeler ve böylece çatlamayı önler.

Bu sünek demir sınıfının минимальная копма uzaması %18'дир. Yüksek sünekliği sayesinde düşük sıcaklık uygulamaları için de uygundur. 1980 gibi erken bir tarihte, Dr. Betschart, «Yapılar için Modern Dökme Metal Araştırması» başlıklı tezinde sfero dökümün izin verilen gerilmesini belirledi.

Область применения EN-GJS-400-18:

Sfero döküm EN-GJS-400-18, sadece yüksek dağlık bölgelerdeki teleferik ve telesiyej güvenlik bileşenlerinin uretimi için değil, aynı zamanda ağır şasi bileşenleri, otomobil krank milleri ve tekerleklerin uretimi için де uygundur.

Bu malzeme aynı zamanda rüzgar enerjisi, ormancılık ve müteahhit makineleri, valfler, frenler, konsollar, basınçlı tanklar, yüksek basınçlı ekipman muhafazaları ve soğutma bileşenleri için demir döküm Лерин Уретиминде де yaygın olarak kullanılmaktadır. Ve sıcaklık -20ºC kadar düşük olduğunda, darbe dayanımının garanti edilmesi gerekir.

Pek çok avantajı nedeniyle, sfero dökümün «современная форма» büyük ölçüde dökme çeliğin yerini almıştır.

0 ответы

Оставьте комментарий

Хотите присоединиться к обсуждению?
Не стесняйтесь вносить свой вклад!

Оставьте комментарий

Ваш электронный адрес не будет опубликован. Обязательные поля помечены * *