CMM для деталей чугунного литья

Гри Докме Демир Муайене Кураллари

Гри Докме Демир Муайене Кураллари

Денетим хаклари

1. Tedarikçi kalite defermanı, dökümleri inceleme ve kabul etme hakkına sahiptir.
2. Если вы хотите, чтобы устройство было готово, вы можете воспользоваться им.
3. Тедарикчи, денетим сонукларин герчеклигинден сорумлудур; Alıcı tarafından istendiğinde uretim kayit belgelerini ibraz eder.

Муайене Йери

 

1. Тедарикчи иле alıcı arasındaki anlaşma dışında, tedarikçi Genel Olarak Son Denetimi Yapar.
2. Tedarikçi ve alıcı dökümlerin kalitesi konusunda anlaşmazlığa düstüğünde, muayene üçüncü bir tarafça yapılabilir. Ve üçüncü kişi Laboratuvar Yeterliliğine sahip olmalıdır.

Numune alma gruplarının bölünmesi

Тедарикчи, dokümleri kimyasal bileşim, mekanik özellikler и metalografi için partiler halinde test et melidir. Parti aşağıdaki gibi bölünür:

1. Айни фириндан айни эримиш демирле дёкюлен дёкюмлер, бир нумуне алма партиси олуштурур.
2. Aynı pota erimiş demirden dökülen dökümler, bir numune alma partisi oluşturur.
3. Ее numune partisinin maximum ağırlığı, temizlemeden sonra 2000 кг dökümdür. Numune grubu, tedarikçi ve alıcı arasındaki anlaşmaya göre değişebilir.
4. Bir dökümün ağırlığı 2000 кг'dan büyükse, tek bir numune alma partisi haline gelecektir.
5. Belirli bir zaman aralığında fırın şarjı, proses koşulları veya kimyasal bileşim değişirse, bu süre içinde ergimiş demirle dökülen tüm dökümler, zaman aralığı ne kadar k ısa olursa olsun numune partisi olarak kabul edilir.
6. Büyük miktarda erimiş demiri sürekli olarak eritirken, her numune partisinin maximum ağırlığı 2 saat içinde dökülen dökümlerin ağırlığını geçmemelidir.

10.3.2. zerinde belirli bir süreç kontrolünü gerçekleştirebilir. Soğutma testleri, kimyasal analizler, termal analizler vb. gibi bir balya (fırın) temeli, tedarikçi ve alıcı arasındaki anlaşmaya bağlı olarak, birkaç döküm partisi de bir örnekleme partisi olusturabilir.

Тест сюрелери

Ее numune testinden en az bir kez.

Оценка результатов испытаний

1. Çekme mukavemetini test ederken, gereksinimleri karşılıyorsa, test etmek için önce bir çekme numunesi kullanın, döküm partisi malzemede kalifyedir; Değilse, yeniden test için aynı partiden iki numune daha alabilirsiniz.
2. Yeniden inceleme sonuçlarının tümünün gereksinimleri karşılaması durumunda, bu döküm serisinin malzemesi yine de niteliklidir. Yeniden inceleme sonuçlarından biri Hala başarısız olursa, bu döküm partisi ön değerlendirmede Yetersiz olarak değerlendirildi. Bu sırada, partiden bir döküm alınmalıdır. Ve döküm gövde numunesi, çekme mukavemeti testi için tedarikçi ve alıcı tarafından kararlaştırılan yerde kesilmelidir. Test sonucu gereksinimleri karşılıyorsa, yine de döküm malzemeleri partisinin kalifye olduğu yargısına varılabilir; vücut numunesi test sonucu gereksinimleri karşılamıyorsa, nihai olarak döküm malzemeleri partisinin niteliksiz olduğu belirlenebilir.

Тестин Эткинлиги

Тест sonucu aşağıdaki nedenlerden biri nedeniyle gereksinimleri karşılamadığında тест geçersizdir.

1. Сделайте тест Numunenin yanlış yerleştirilmesi veya test makinesinin hatalı çalışması.
2. Numunenin yüzeyinde döküm kusurları veya yanlış kesim var (numune boyutu, geçiş dolgusu, pürüzlülük gereksinimleri karşılamıyor vb.)
3. Örnek parallel bölümün dışında kırılıyor.
4. Numuneyi kestikten sonra kırıkta döküm kusurları var

Bu sırada tedarikçi, testi 10.5.1 ve 10.5.2'ye göre tekrarlamalı ve hatalı numunenin verilerini Elde edilen sonuçlarla değiştirmelidir.

Тест verilerini kaydetme

Кроме того, стандартный контроль должен проводиться, а также проверяться на соответствие стандартам и результаты проверки. В конце концов, это может привести к тому, что вы получите эксиксизный тест и сможете получить желаемое, когда вы получите необходимое экипированное снаряжение.

Орнек деполама

Alıcının herhangi bir özel gereksinimi yoksa tedarikçi, test raporunun doldurulduğu tarihten itibaren üç aydan fazla bir süre boyunca çekme numuneleri ve test edilmemiş numunelerden olusan aynı partiyi saklamalıd ир.

0 ответы

Оставьте комментарий

Хотите присоединиться к обсуждению?
Не стесняйтесь вносить свой вклад!

Оставьте комментарий

Ваш электронный адрес не будет опубликован. Обязательные поля помечены * *