Вилочный погрузчик Hidrolik Sistem Arızasının Teşhis Yöntemi

Вилочный погрузчик Hidrolik Sistem Arızasının Teşhis Yöntemi

Hidrolik sistem, manuel hidrolik forkliftin çekirdeğidir. Bu şekilde günlük kullanımda bir arıza varsa nasil kontrol edip teşhis etmemiz gerekir. Bugün size üç temel yöntemi tanıtacağım.

1. Гёрсель инчелеме йонтеми

Ниспетен базит базит arızalar için gorme, el modeli, kulak duyma и koku alma yoluyla parçaları inceleyebiliriz.

Örneğin, görsel inceleme çatlak, yağ sızıntısı, gevşeme ve deformasyon gibi hataları bulabilir. Parçaların zamanında onarılabilmesi veya değiştirilebilmesi için. Yağ borularını (özellikle kauçuk boruları) elle tutmak, basınçlı yag içinden akarken titreşim olacaktır; ancak yağ akışı olmadığında veya basınç çok düşük olduğunda böyle bir durum yoktur.

Ek olarak, mekanik sanzıman parçalarına sahip hidrolik bileşenlerin yağlanmasının iyi olup olmadığına karar vermek için elle dokunma da kullanılabilir.

Bileşen muhafazasının sıcaklık değişimini ellerinizle hissedin. Bileşen muhafazası aşırı ısınırsa, yağlamanın zayif olduğu anlamına gelir. Kulak dinleme, arıza noktasını ve hasarın derecesini belirleyebilir.

Örneğin, hidrolik pompa emmesi, taşma valfinin açılması ve bileşen çıkışı, su çarpması veya «su darbesi sesi» gibi anormal sesler uretecektir. Aşırı ısınma, zayif yağlama ve kavitasyon nedeniyle bazı parçalar tuhaf kokular yayacaktır. Bu durumda burun çekmeyi kullanabiliriz.

 

2. Дегиштирме тешиси

Bu yöntemi, bakım yerinde teşhis ekipmanı eksikliği olduğunda veya bileşenlerin daha hassas ve demotaj için uygun olmadığı durumlarda kullanabiliriz. İlk olarak, hatalı çalıştığından şüphelenilen bileşeni kaldırın.

İkinci olarak, тест için makinede normal olarak çalışan aynı modelin yeni bir bileşeniyle veya başka bir bileşenle değiştirin.

Ardından arızanın giderilip giderilemeyeceğine bakılarak teşhis konulabilir. Если вы хотите, вы можете получить больше информации, чем другие факторы, которые могут повлиять на ситуацию в стране.

Ayrıca, çalıştırması zahmetli olabilir. Ancak, Denge valfleri, taşma valfleri ve Tek yönlü valfler gibi küçük boyutlu ve sökülmesi kolay bileşenler için bu yöntemin kullanılması uygundur.

Değiştirme tanı yöntemi, kör sökme nedeniyle hidrolik bileşenlerin Performans düşüşünü onleyebilir.

Yukarıdaki arızalar için bu yöntemi kullanmazsanız ve şüpheli ana emniyet valfini direkt olarak söküp sökünüz. Herhangi bir sorun yoksa, yeniden kurulumdan sonra Performansı etkilenebilir.

3. Энструман Муайене Йонтеми

Alet inceleme yöntemi, hidrolik systemin her bir parçasının basıncını, akışını ve yağ sıcaklığını ölçerek sistemdeki arızayı yargılamaktır.

Genel olarak yerinde incelemelerde, hidrolik sistem arızası, genellikle tespit edilmesi kolay olan Yetersiz basınç olarak kendini gösterir. Akışın tespiti daha zor olsa da. Akışın boyutu, yalnızca aktüatörün hızıyla kabaca değerlendirilebilir. Bu nedenle, saha içi testler, sistem basıncını tespit etmek için daha fazla yöntem kullanabiliriz.

Yide döküm, 27 yıllık tecrübesi ile Çin'de lider bir döküm dökümhanesidir ve en yüksek miktarda forklift parçaları üretmektedir. Döküm bağlantımızla ilgileniyorsanız, lütfen bize bir çizim dosyası gönderin ve bir fiyat teklifi almaktan çekinmeyin.

0 ответы

Оставьте комментарий

Хотите присоединиться к обсуждению?
Не стесняйтесь вносить свой вклад!

Оставьте комментарий

Ваш электронный адрес не будет опубликован. Обязательные поля помечены * *