lead acid battery pallet jack

Lojistik Transpaletlerin Gelişim Tarihi

Lojistik Transpaletlerin Gelişim Tarihi

Transpalet, malları taşıyan lojistik taşıma ekipmanıdır. Transpaletlerin gelişim tarihi üç nesildir ve dördüncü nesle doğru gelişmektedir.

1. Manuel Palet Krikoları

Birinci nesil transpalet, manuel bir transpalettir. Düşük derecede otomasyon ve zeka ile karakterizedir. Bununla birlikte, manuel elleçlemenin mekanize elleçlemeye dönüştürülmesine büyük katkı sağlamıştır. Bugün hala transpalet pazarında yer almakta ve belirli bir pazar payı almaktadır.

 

 

2. İçten Yanmalı Transpalet

İkinci nesil transpalet, içten yanmalı transpalettir. 2. nesil, yüksek otomasyona sahip içten yanmalı forklift ile temsil edilmektedir. İçten yanmalı forklift motor tarafından desteklenmektedir ve güçlü bir güce sahiptir. Dezavantajı ise egzoz emisyonunun çevreyi kirletmesi ve veriminin düşük olmasıdır. Bunun yanında insan sağlığına zararlıdır. Bu nedenle gıda endüstrisinde kullanıma uygun değildir.

 

3. Elektrikli Transpalet

Üçüncü nesil transpalet, tamamen elektrikli transpalettir. Otomasyon derecesi, içten yanmalı transpalet ile eşdeğerdir. Ancak elektrikli transpalet, enerji tasarrufu ve çevre koruma konseptine dayalı bir güç teknolojisi güncellemesidir. Pil gücünü kullanır ve enerji tasarrufu, egzoz gazı emisyonu olmaması ve düşük gürültü avantajlarına sahiptir. Gıda endüstrisi için en iyi seçimdir. Olağanüstü enerji tasarrufu avantajları nedeniyle, kamyon endüstrisi tarafından geleceğin en potansiyel taşıma ekipmanlarından biri olarak kabul edilmektedir.

 

4. Otomatik Güdümlü Araçlar Sistemi

Dördüncü nesil ulaşım aracının gelişimi, AGVS olarak adlandırılan otomatik yönlendirmeli araçlar sistemi ile temsil edilmektedir. AGVS’nin 1950’lerde yaygın olarak kullanılması bekleniyor. Günümüzün esnek imalat sistemi (FMS) ve otomatik depo sisteminde etkin bir lojistik taşıma aracıdır.

Modern AGV’ler bilgisayarlar tarafından kontrol edilir. Çoğu AGVS, sistem için merkezi bir kontrol ve yönetim bilgisayarı ile donatılmıştır. Sistem, AGV’nin çalışma sürecini optimize etmek ve kullanım talimatlarını yayınlamak için kullanılır. Aynı zamanda şanzımandaki bileşenleri de takip edebilir ve AGV’nin rotasını kontrol edebilir. İnsansız araçların yönlendirme yöntemleri temel olarak elektromanyetik indüksiyon yönlendirme, lazer yönlendirme ve mıknatıslı cayro yönlendirmeyi içerir. Aracın taşıma işini tamamlamasına rehberlik edecek program girebiliriz. AGVS, daha yüksek zekaya sahip bir kamyon türüdür.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *