Sfero Demir Boru Nasıl Seçilir, Kurulur ve Bakımı Yapılır

Sfero Demir Boru Nasıl Seçilir, Kurulur ve Bakımı Yapılır

Öncelikle neden sfero boruyu tercih ettiğimizi görelim.

Bina yapımında, özellikle kentsel su tedarik boru hattı ağının yapımında, kullanılan boru hattı ürünleri yüksek mukavemet, yüksek tokluk, güçlü korozyon direnci ve kapsamlı inşaat ve kurulum maliyeti gerektirir. Bu açılardan bakıldığında, sünek demir boru şüphesiz en iyi seçimdir. Sfero borunun üretim sürecinden nihai konstrüksiyona ve montaja kadar ihtiyaçlarımızı karşılamaktadır. Proje ne kadar karmaşık olursa olsun, ana boru hattı ürünü olarak sfero borunun seçilmesi kesinlikle uzun vadede en yüksek maliyet performansı ile akıllıca bir seçimdir.

İkincisi, sfero borunun montajı esas olarak aşağıdaki adımları içerir:

1. Yer seçimi

Sünek borunun montaj güzergahını toprak kalitesi ve yakındaki boru hatları açısından seçin ve inşaat çizimlerini oluşturun. Bazı aşındırıcı ve güvenli olmayan kurulum yollarından kaçınmak için özel dikkat gösterilmelidir.

2. Boru döşeme

Boru döşeme işleminde ekskavatör ve kaldırma makineleri gibi büyük ölçekli ekipman kullanın. Aynı zamanda 10 metrelik bir sünek boru, deneyime göre 2 ila 3 işçiyi ayarlamalıdır. Kauçuk halka yuva oluğuna yerleştirilmeli ve elle sıkıştırılmalıdır.

3. Boru hattının mesafesini belirleyin

Bu adımın anahtarı, çok uzunsa demir boruyu kesmektir. Ve uygulamayı kolaylaştırmak için spigot ucunu yapı açısına göre bir oluk şeklinde işleyin.

4. Tüp gövdesi ölçümü

Boru gövdesinin ölçümü ile, tesisat radyan, boşluk ve transferin oluşturduğu düz çizgi boşluğunu ve köşe boşluğunu belirlemek için. Böylece istikrarı sağlamak ve yer değiştirmeyi önlemek için.

5. Konumlandırma işaretlemesi

Konumlandırma işaretlemesinin amacı, sabit boru ve hareketli boru ekseni çizgilerinin bir dingil mesafesi ile aynı düz çizgi üzerinde olmasını sağlamaktır. Bu adım, kurulumun kalitesini ve hızını sağlamak içindir. Ayrıca boru hattı önlüğünün düşmesini, kaliteyi ve ilerlemeyi etkilemesini önlemeye yardımcı olur.

6. Boruların döşenmesi düz, borular düz bir hat üzerinde olmalıdır. Ayrıca eğim açısına dikkat edin.

7. Bağlantı borusunun arabirimini soketle hizalayın. Yerleştirme direnci çok büyükse, lastik halkanın bükülmesini önlemek için zorla sokmayın.

8. Boru hattı montajı ve döşeme işleri kesintiye uğradığında, boru ağzını kir, kum ve diğer kalıntıların boru hattına girmesini önlemek için boru ağzını kapatmak için kullanın.

9. Basınç testinden önce her borunun orta kısmını toprakla örtün.

Peki sfero boruların bakımı nasıl yapılır? Size kısaca tanıtayım.

Sünek borunun bakımı her zaman seçiminden başlamalıdır. Projeye başlamadan önce, kusurlu parça kullanmamak için boru bağlantı parçaları, apronlar, dirsekler vb. parçaların görsel incelemesini yapmalıyız.

Bakımın ikinci noktası kontrol ve kabul kontrolüdür. Uzun süreli stabil çalışmayı etkileyen soket önlük alt borusuna (boru) dikkat etmeli ve bu yönlerden sokette pislik olmamasına özen göstermeliyiz. Lastik halka, bükülmeden ve bükülmeden bir lastik çekiçle vurulmuştur ve oluğa eşit şekilde sıkışmıştır.

Sfero boruların bakım işlemi sırasında hareketli borunun ekseni zemine derinden gömülü olduğu için eğim açısı olduğunda dikkatli olun. Direnç çok büyükse, lastik halkanın bükülmesini önlemek için zorla kazı yapmayın. Sünek boruların kışın bakımı, sertliği azaltmak ve hızlı bir şekilde monte etmek için sıcak su ile ön ısıtma gerektirir.

Ayrıca projede kullanılan sfero boruların kalitesi kesinlikle ulusal standartları sağlıyorsa apron, kaynak vb. AC ve DC olmasına dikkat etmeliyiz. Sfero döküm borular doğru uygulandığı ve ürün kalitesi mükemmel olduğu sürece tesisat projelerinde gereksiz sıkıntıları azaltabilir. Ayrıca, yeni bir boru malzemesi türü olarak, gelecekteki bakım çalışmaları nispeten kolaydır.

Yide döküm, 27 yıllık tecrübesi ile Çin’de lider bir döküm dökümhanesidir, kaliteli düksiyon demir boru, büyük bir üretimde pirinç boru sağlar, bir döküm tedarikçisi arıyorsanız OEM hizmeti mevcuttur, lütfen iletişime geçmekten çekinmeyin Biz. Tabii ki, Çin’deki döküm fabrikamızı ziyaret etmenizi bekliyoruz.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *