Çelik Dökümlerin Tespit Yöntemleri ve Zorlukları

Çelik Dökümlerin Tespit Yöntemleri ve Zorlukları

Tespitteki zorluklar

1. Zayıf ultrason penetrasyonu

İri taneler, düzensiz yapı ve diğer karmaşık arayüzler, ultrasonik dalgaların saçılmasını arttırır. Ve enerji zayıflaması büyüktür, bu nedenle tespit edilebilir kalınlık dövmelerinkinden daha küçüktür.

2. Birçok girişim dağınıklığı

Ses dalgası düzensiz, yoğun olmayan yapı ve kaba tane arayüzü üzerine dağıldığında, saçılan sinyalin yoğunluğu daha büyüktür ve sonda tarafından alınır. Pürüzlü döküm yüzeyi, ses dalgası yansıması üzerinde dağınıklık oluşturacaktır. Bunlar, osiloskop ekranında, kusur ekosunu doldurabilecek ve kusur ekosunun tanımlanmasını engelleyebilecek, dağınık orman benzeri bir eko (çimen benzeri eko olarak da adlandırılır) olarak görüntülenecektir.

3. Kötü yüzey birleştirme koşulları

Çelik dökümün yüzeyi pürüzlüdür, bu da sesin birleştirilmesine elverişli değildir. Aynı zamanda yüzey sertliği büyüktür ve parlatılması zordur.

4. Kusurları ölçmek zor

Çelik dökümler tarafından ses dalgalarının büyük ölçüde azaltılması ve kusurların karmaşık şekli nedeniyle, yapay kusurlara dayalı kusurların nicel değerlendirmesi büyük hatalara sahiptir. Sonuç olarak, kusurları hesaplama yoluyla ölçmek daha zordur.

Yukarıdakiler tam olarak döküm denetiminin zorluğudur. Bu zorluklar, döküm muayenesini belirli kısıtlamalara tabi kılar. Ancak diğer yandan, dökümlerin daha düşük kalite gereksinimleri nedeniyle, tek kusurlara izin verilir. Bu arada döküm kusurlarının ortaya çıktığı kısımlar düzenlidir. Bu nedenle, döküm tespiti hala belirli bir değere sahiptir.

 

 

Algılama yöntemleri

1. Küçük ve orta boy dökümler

Boyut olarak küçük, hafif ve daha az işlenmiş olan küçük ve orta boyutlu dökümler (özellikle hassas hassas dökümler) için, bunlar sabit bir manyetik parçacık inceleme makinesinde en az iki büyük ölçüde dikey yönde manyetize edilebilir. Doğru akım veya titreşimli doğru akım kullanmak ve inceleme için ıslak sürekli yöntemi kullanmak en iyisidir. Doğrudan enerjilendirme yöntemi, çubuktan geçme yöntemi, akı yöntemi ve bobin yöntemi mevcuttur.

2. Büyük ve ağır dökümler

Daha büyük ve daha ağır dökümler için, parçaları veya bölgeleri en az iki büyük ölçüde dik yönde manyetize edin. DC veya yarım dalga doğrultma ile taşınabilir veya mobil manyetik parçacık kusur dedektörü kullanmak en iyisidir. Döküm parçalarını veya bölgelerini tespit etmek için temas veya boyunduruk yöntemini, kuru veya ıslak sürekli yöntemini kullanın. Test genellikle karşılıklı olarak iki dik yönde yapılmalıdır.

3. Elektrotlarla temas eden dökümlerin yanmasını önlemek için aşağıdaki önlemleri alın.

kontaklar dökümlerin yüzeyi ile tamamen temas halinde olmadığında, hiçbir akım bağlı değildir; ve kontakları yalnızca akım kesildiğinde çıkarın. Ayrıca yeterince temiz ve uygun kontaklar kullanın. İşlenmiş pürüzsüz ve temiz yüzeyler için boyunduruk yöntemini kullanın.

4. Döküm stresinin etkisi nedeniyle, çelik dökümlerin bazı çatlakları (soğuk çatlaklar) çatlamayı geciktirecektir. Bu nedenle testi dökümden hemen sonra değil 1-2 gün sonra yapmalıyız.

5. Kabul kriterlerini aşan kusur nedeniyle döküm reddedilirse ve kazma (kürekleme) ve onarım kaynağına izin verilirse, onarım kaynağı bölgesi de gecikmiş çatlakların kontrolüne dikkat etmelidir.

6. Muayene çıplak gözle yapılmalıdır. Ve 3 kattan az büyüteç sadece 001 ve 01 kalite seviyelerinin muayenesinde kullanılabilir.

 

Yide döküm, 27 yıllık tecrübesi ile Çin’de lider bir döküm dökümhanesidir ve en yüksek miktarda çelik döküm üretmektedir. Döküm bağlantımızla ilgileniyorsanız, lütfen bize bir çizim dosyası gönderin ve hızlı bir fiyat teklifi almaktan çekinmeyin.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *